...

FAN FAN FAN... oj vad jag önskar att jag kunde be dem flyga och fara...


planera???

ja när man har små barn så är planering a och o... men det betyder ju absolut inte att allt år som man tänkt för det... här sitter jag färdig och väntar... leah var trött idag och gned sig i ögonen redan klockan 10, halv 11 frågade jag om hon ville sova och hon sprang till trappen såd et var bara att gå och lägga henne... men jag tänkte att det kan ju bli super eftersom vi har en "playdate" idag... men nu sitter jag här och klockan är 12...Leah har fortfarande pyamas på sig och har inte ätit lunch... men hon sover ju fortfarande... så vi får väl se hur det slutar... våran date ska häta stora tjejen på dagis klockan två så tiden rinner i väg... sen ska vi hjälpa farmor och farfar att hämta sina nya sängar så jag måste hämta Lars på jobbet kvart i tre... det är så tråkigt när man har planerat något och sen funkar det inte... men självklart ska Lutten få sova om hon behöver det... ja den som lever får se... ska iaf träna i kväll och sen är det tjejkväll med GG på schemat!

                                               

Nedräkning...6

                                       
Jaha då har man påbörjat den absolut sista veckan som mammaledig... känns mycket blandat. det ska bli underbart att jobba på många sätt, inte minst de extra kronorna man får i plånboken den 25:e... men samtidigt har jag inte förstått att snart kommer jag inte träffa min underbara dotter mer än 3 timmar om dagen, jag kommer ju missa massor! Jag är super glad att jag har Lars som vill vara hemma med sitt barn för tydligen vill inte alla det... men det är svårt att släppa den rollen man har haft från dag 1!
Samtidigt tror jag det bara kommer bli positivt på alla plan här hemma, så jag tar det för vad det är!
Jag ska försöka njuta av varje sekund och tänka på att det här precis som allt annat som har hänt under det här senaste året inte går att kontrollera, ny start och nya tag!
förhoppningsvis kommer jag komma hem på eftermiddagarna som en glad mamma som inte vill göra annat än leka och busa (för laga mat och sånt ingår väl i hushållssysslorna för den som är hemma ;)
Nu ska jag nog försöka sova, imorgon är en ny dag med nya saker att göra...

äntligen!

FRIDAY I`M IN LOVE!

mobilutten...

nu har jag hämtat ut min nya telefon.. så jag kommer isolera mig hela helgen bara för att kunna skicka ett vanligt sms utan stavfel och felskrivingar...hmmm undrar om det här betyder att jag börjar bli gammal!?!

                                                    

KEANE

Jag ska på Keane!

weeeiii

                                                

Fick en inbjudan om en tripp upp till huvudstaden med konsert och galej den 1:a... skulle kunna bli riktigt galet skoj! myspop med tjejerna och frusna tår på t.banan hem...upplagt för fniss! hoppas hoppas!

inställt!

hmm blir nog inget badhus i morgon... Lutten är dålig i magen och det känns inte så bra att bada då... vet inte om det beror på att hon åt flera clementiner igår eller om det kan vara tänder på g... hur som helst får vi nog skjuta på det! det känns trist eftersom jag vet att Leah skulle älska att få plaska lite... men nästa vecka kan vi säkert gå nån dag!

idag har vi varit hemma och bråkat... Leah klättrat i trappen och ropar mamma-kom så ska man lyfta ner henne... eftersom trappen är så knasig så kan vi ju inte ha grinden ända ner utan 2-3 trappsteg  finns att klättra på, hon har ramlat ner några gånger och vi hoppades på att hon skulle lära sig av det men så verkar inte fallet vara... sen kom hon bärandes på en kastrull och eftersom kökslådorna är sånna som åker in lätt så är det hög tid att skruva fast alla skåp och lådlås nu! ja vi borde väl ha gjort det för längssedan men man tror ju att man ska hinna med alla säkerhets fix innan det är dags.... men men!

Skulle vilja ha en bänk med lådor till vardagsrummet så man kan gömma alla leksaker, det känns så trist att ha hela rummet fyllt med grejer... får väl se om det kan bli en tripp till ikea i framtiden...

hösten eller?

varför är jag så otroligt trött hela tiden??? är det hösten? eller är det bara tanken på att börja jobba igen som gör mig trött? nånting är det ju iaf... huvudvärken  går knappt över innan nästa attack är på gång... det känns lite så där faktist!
hoppas det ger sig snart, annars blir det en lång vinter...

idag har jag gjort lasange..det var år och dar sen sist... gott blev det och mcket!

Min mobil bestämde sig för att ge upp nu, den tror att jag har headsettet i hela tiden så för att kunna prata i telefonen måste jag ha högtalaren på... inte så roligt! det fick helt enkelt bli en ny och förhoppningsvis har jag den redan innan veckan är slut... känns lite fel eftersomtelefonen jag har knappt är ett år.... jag brukar inte byta ut sånt förens jag verkligen måste och det brukar ta lite längre tid... men har man en lite Lutt som gillar telefoner så går det visst snabbare... nu är det mobilförbud på den lilla tjejen framöver!

                                                                                                                                                                                                                                                                               

På torsdag ska vi till badhuset...tror det kan bli en hit för lilla fröken bus och hennes små vänner.... synd bara att en annan inte är lika förtjust i tanken att dra på sig badkläder... skulle gjärna vänta till nästa sommar med förrhoppningen på att några kilon till har flygit bort... men men vi går dit tidigt med förhoppningen att det inte är så mycket folk där...det som väntar får väl se...

snabbt går det...

nu är helgen slut...suck! det går alldeless för snabbt ibland... den här helgen känns det som jag inte har gjort något alls..
vi fick finbesök i går av Linda och hennes karl, mycket trevligt och uppskattat! och idag har vi varit och lekt av Lutt lite energi hos ett par vänner... sen bar det av till mamma där det bjöds på mumsig mat och promenad... och nu sitter vi däckade i soffan och ska äntligen kolla på heroes! det blev inte så många rader idag... men några iaf!

åhhh

Jag skulle göra nästan vad som helst för godis just nu!


lååång dag...

det blev en lång dag idag... eller den var väl lika lång som alla andra mn min kära Lars var tvungen att jobba över till sent i kväll så nu är han fortfarande inte hemma... tråkigt!
Jag och Lutt fick sällskap av en god vän och hennes dotter en stund på dagen iaf, det var mycket uppskattat!
Vi var ute i trädgården och lekte lite och sen fortsatte vi inne med lunch sen sov Lutten lite middag och sen dess har vi bara varit hemma och roat oss själv...
Inte så spännande alltså...
nu sitter jag här och väntar och så fort Lars kommer hem blir det Heroes maraton med säsong 3... det ser jag fram emot!


Välkommen till världen!

Ett stort grattis till Susanne och Jörgen till Ebbas lillasyster Ellen!

Måste säga att jag är riktigt avundsjuk här hemma när jag tänker på att ni kan ligga och nosa på en liten nyfödd bäbis!
Sen blir man alltid så sentimental när man för hör att det har kommit ett nytt liv... man tänker på hur allt var och hur det kändes! Det är inte svårt att förstå varför många har fler än ett barn!

Idag har det inte hänt så mycket spännande... mamma kom ut till oss och vi åt lunch och tog en promenad... Lutt fick springa omkring lite i skogen och var hur lycklig som helst!

Nu är det snart helg och jag hoppas att vädret tillåter lite trädgårdsarbete, och självklart kanske en liten titt på lilla Ellen om vi har tur!

                                           

leklandet...

Idag har vi varit på leklandet, det var skoj! Barnen var väl inte direkt i rätt ålder men det var ändå roligt att få se hur det såg ut och allt... sen gillade ju tjejerna att det fanns så stora ytor att springa runt på... och det var faktist riktigt skönt att inte behöva tänka på allt som kan gå sönder och alla "ajaj"... stort plus där!
Bollhavet var lite läskigt men skojit ibland... hoppborgen var livsfarlig och de två tvillingtjejrna som var där och lekte var nog Leahs höjdpunkt för dagen... två likadana bäääbisar, haha!

Lutt sov en kort skvätt i vagnen och sen vart hon rosenrasande på mig när vi skulle hoppa in i bilen och åka hem, så jag gav upp och åkte till mamma...lite närmare...

på eftermiddagen var det 1 årskontroll på bvc, klosskontroll, pincettgrepp, vägning och mätning och förståss 3e och sista trippelsprutan... allt gick hur bra som helst trotts en yrvaken lutt, och när vi kom hem var allt som vanligt så hon verkar inte ha blivit påverkad av sprutan den här gången heller!

Imorgon har vi inget planerat alls...får väl se om det får bli en dag hemma eller vad vi hittar på för skoj!

                                                
Som tur är så är min dotter duktigare än mig på att få sprutor... det är nog illa när både mamma och pappa ryser men lilltjejen bara skrattar och knappt säger ett knyst när de sticker henne...hmmm kanske nått att ta efter...

älskar tisdagar!

nya avsnitt av oth och gg stod på kvällsschemat idag...underbart!
Idag var jag och lilla springaren hemma och mös, kändes som att det kan va bra och va hemma nån gång ibland... Leah har varit en tröttis idag och sovit ganska mycket med så det passade utmärkt!

På kvällen var jag och tränade lite och sen fick jag seriesällskap, mycket skoj!

Imorgon ska jag och fröken bus gå till leklandet och busa med vänner... det ska bli roligt, hoppas bara att tjejerna inte är för små för allt där! men det blir perfekt om Lutten kan leka av sig och sova bra sen efter, för på eftermiddagen ska vi till bvc på 1 års kontroll, med spruta och allt! det ska bli riktigt skoj att få se hur mycket hon har växt sen sist...det borde vara en bit nu.

tror jag måste gå och sova snart så jag orkar med att springa efter mitt lilla bustroll imorgon!

                                          

Ny vagn...

Leah fick en ny vagn i går! En sulky, en lila svart brio sitty! så skönt att slipa lyfta i och ur den stora vagen! självklart kommer vi använda den med...den här vagen har ju inte fullt liggläge och är ju mindre...så några skogspromenader och speciellt i vinter kommer inte köras med sittyn!

                                      
                                                  
Det blev en lång dag för mig och Lutt igår med mycket spring i affärer... så idag hade jag tänkat att vi skulle hålla oss hemma, men nu när hon sitter på golvet och gapar så är jag inte så säker längre... ja ja vi får väl se...ska iaf träna i kväll!

gääääsp!

Eftersom jag är och har varit nästan från första stund en vädigt bortskämd mamma så blir man lite förvånad när man hör prinsessan och klockan inte änns är sex på morgonen...
Lars var på väg till jobbet och hörde att hon var vaken och smög in och la en lugnande hand på henne... precis när hon har somnat ringer hans mobil...weeiii vilken tajming! så jag flyger upp hämtar Lutten och lägger henne hos mig i sängen... vi låg och gosade i 30 minuter men sen gav jag upp insåg att det var kört...när jag tände lampan var det två sömniga fröknar som gnuggade sig hårt i ögonen..att ljus kan göra så ont!
Sen gick vi upp och åt yoghurt och drack varm o´boy (Leahs med några smulor bara) sen när klockan var 8 sa hon till att hon var trött genom att lägga huvudet på sniskan i soffan så jag gick upp med henne och så somnade hon på direkten och vaknade halv tio... skönt för mig som fick en chans att vila lite till!
Borde nog börja ställa klockan tidigare det var döden att gå upp klockan sex...snart måste jag ju gå upp halv sex varje dag.... börjar nog nästa vecka!
Nu ska jag busa med min lilla tjej!

                                         

helgen som gått...

Det blev lite partaj i fredags... Lutt vaknade och mådde bra så vi kunde med gott samvete genomföra våra plander på kvällen... mormor var sjuk så farmor fick hoppa in som barnvakt, det gick hur bra som helst, Lutt sov hela natten och farmor var glad att få ha henne för sig själv! alla nöjda!
Vi var på raw men där var det ingen höjdare så vi gick vidare till nybron och dansade lite, me ganska snart gav vi upp och gick hem... vi sov inne i stan så på morgonen efter att grabarna hade haft några omgångar inne på toa kunde vi traska hem till svärmor och mysa med våran lilla tjej!
Senare bar det av till landet för hemmagjord pizza och tv-spelande..mycket trevligt!
så var även denna helg avklarad...tre veckor kvar nu, tiden går så fort!
Nu socver Lutten och sen styr vi bilen in till stan för lite fika och mys!

                                             

Lååång dag

Min lilla skrutta är sjuk... hon har haft feber...som försvann på eftermiddagen men ligger lite högt fortfarande! Hon sov mellan 11 och 12.30... sen mellan 15-och 17 sen gick hon utan protest med på att sova klockan 19 som vanligt...
nu har hon vaknat till nån gång under kvällen men somnat om av sig själv...
Som tur är det bara feber än så länge iaf... får väl se hur det är i morgon...

Vi som hade planer på att gå på partaj i morgon... men nu vette tusan om det går... jag vill absolut inte dricka om hon är sjuk och en helnyckter kväll på krogen gör jag inte om... så det blir nog ännu en hemma kväll i ensamheten som gäller... trist men samtidigt är det klart att min darlig ska gå och kolla på sina vänner som ska spela!

Nu ska jag nog gå och sussa...har lyckats somna i soffan nån kväll nu...inte skönt alls när man måste gå upp och lägga sig!

Utmaning...

Jag blev utmanad av Jossa


Fem saker i min frys:
Bullar
Köttfärs
Fisk
Glass (från i sommras)
Svamp

Fem saker i min garderob:
Massa kläder som inte passar...
Gravidkläder som inte passar..haha
Handdukar
Byxor
Tröjor

Fem saker i mitt badrumsskåp:
Pincett
Tandborstar
Lars grejjor
Tvätta ansiktet grejjor
Bamse tandkräm

Eftersom jag inte har så stor fantasi just nu så för jag det inte vidare...

tänder eller förkylning?

Idag har jag besökt mitt jobb och fixat lite inför jobbstarten den 3:e november...det drar ihop sig!
det var skoj att man faktist kände igen några ansikten..fler än jag trodde!

sen var vi en sväng på stan och fikade på åhlens... det var mysigt!

efter det åkte vi till mormor och åt mat och lekte lite... skruttan har feber...hon hade nog det igår med men jag kunde inte kolla eftersom vi inte var hemma och väl hemma så sov ju skruttan!

Nu är ju bara frågan om det är tänder som spökar eller förkylning på g... det lär ju visa sig i morgon...
Bästa jag vilar upp mig, för om det är en febrig fröken att roa imorgon blir det en lååång dag!


träning och olyckor...

idag har jag fått ett glädjade samtal från mitt arbete...kan bara säga att det känns otroligt mycket bättre att gå och jobba i november nu! helt underbart!

                                         
Jag och lutt tog bilen och åkte hem till farmor på eftermiddagen, hos farmor busade vi och åt god mat...efter maten hade muta (det hon får mumsa när vi äter) blivit en kladdig sörja...banan är ingen bra muta... så då fick vi fylla badkaret och inviga nya badleksakerna vi fick i present...så tråkigt... väl i badet så fick leksakerna inte sitta som de skulle för de skulle rivas ner... men den snabbis jag han testa dem så var de roliga...men hon växer nog i dem...haha...sjöstjärnan var tysligen rolig för den hade hon en hel konversation med...

Sen kastade jag över ansvaret på farmor och stack och tränade, idag körde vi kondition 10 minuter cykel och 10 minuter på steppen, låter kanske inte mycket men vi var helt slut...myrsteg...

Under tiden jag vr och tränade fick Lutt vara nakenfis hos farmor...det slutade med två små olyckor... av sort nr 2..hihi

sen var det hem och kasta lillan i säng och mig i duschen och nu sitter jag här igen...

Snart är det fredag och det ser jag fram emot!

en dag på stan...

I dag har jag och lilla lutt varit på stan nästan hela dagen...
Vi började i lekparken tillsammans med Lutts bästis, de lekte i sanden medans vi mammor stod och huttrade i blåsten... sen åkte vi hem till en kompis och åt lunch och drack kaffe... lutt smulade ner hela golvet med korv bröd!
sen promenerade vi ner på stan och gick till banken... där träffade vi farmor som också hade bankärenden.. vid det här laget hade inte lutt sovit något alls och var helt borta i sin egna värld och kunde inta alls förstå hur farmor kunde dyka upp här...haha barn är bra roliga!
sen gick vi till kappahl och fyndade en tuff randig tröja med slips och västtryck för endast 40 kronor...sånt gillar vi! en svart luvtröja med silver stjärnor blev det också! sen köpte jag ett par inneskor på vincent och ett par svarta strumpbyxor på Lindex... en bra skörd för present pengarna blev det!
Sen tog vi en promenad innan vi tog bilen tillbaka till landet!
det var en riktigt trevlig dag idag, nu sitter jag här och väntar igen...tur att det är sista kvällsveckan för denna gång, det är så mycket roligare när man slipper sitta själv!
nu ska jag kolla lite på tv sen får det nog bli en ganska tidig kväl, jag känner mig fortfarande trött efter helgen!

                                                 

trött!

Nu är jag trött... att barnkals kunde köra slut på en så här trodde jag nog inte!
Massa fina saker har trollungen fått, kläder bollar, kloss-snigel, bok, spargris... ja och lite där till!
nu ska vi bara lista ut vilka leksaker som får försvinna för att ge plats åt de nya...inte lätt med så stora i-lands problem!
nu ska jag slänga mig ner  i soffan och glo lite på dumburken!

Tack och godnatt!

kalasdagar!

Nu har kalashelgen börjat! ett avklarat och ett kvar... är helt slut! förstår inte riktigt hur jag ska orka med ett till i morgon... men det ska bli skojit med alla barn här (och de vuxna med förståss!)

Lutten har fått massa fina kläder, en teletubbie, sandlåde leksaker, nattlampa, presentkort och pengar... inte dåligt!

Idag fick hom mumsa kakor och tårta själv... vilket resulterade i att hon inte åt nån kvällsmat utan kräktes i några omgångar...stackarn! så imorgon blir det en liten bit tårta bara!

                                                                       

Här hemma skänker vi en liten extra tanke åt susanne som får sin lilla bäbis vilken sekund som helst nu... sen ska vi allt gå dit och nosa bäbis!
Jag ser fram emot den dagen lutt blir storasyster... va mysigt när hon får komma upp på bb och se sitt syskon för allra första gången, det måste vara kärlek!

Nu ska jag försöka hålla mig vaken några minuter till, men det blir inte lätt!

GRATTIS!

I natt strax efter tolv vaknade Lutt och jag gick upp till henne, strök henne lite lätt i pannan och hon låg och tittade på mig... sen gick jag ner igen, i samma veva kom Lars hem från jobbet och en kvart senare ropade hon igen... Lars gick upp och så höll vi på 4-5 gåger... det hör inte till vanligheten att Lutt vaknar på nätterna så man blir lite ställd... nu drog vi slutsattsen att ho inte kunde somna om så vi bestämde att hon skulle få komma upp en stund så att hon kunde leka lite för att somna lättare!

Vi gick ner till vardagsrummet och på bordet stod hennes present... åååååhhhh blev reaktionen, sen blev hon glad och stod och studsade ett tag... eftersom vi för en gångs skull filmade så vinkade lutt till kameran... efter lite hjälp och banan mumsande så fick hon tillslut upp paketet... en bääääbis blev reaktionen nu... jag försökte slita ur bäbisen ur förpackningen...varför sitter de så hårt??? å nu får hon se och känna och så klart även höra på sin nya bäbis! en mjuk söt liten My little Pony som pratar och sjunger, matar man henne så slurpar hon och säger mums.. super söt! det kan ju ha och göra med att jag var en My little Pony fanatiker när jag var barn.. men vem har skadats av små söta hästar???!!!

                                               

Sen var dfet dags för sovning... Lutt låg och gosare/busade i våran säng en stund sen fick hon lägga sig i sin säng och utan ett knyst somnade hon sött! Jag har världens finaste tjej!!!

Så för ett år sedan låg jag där med en 4,3 kgs klump i magen och hade så där lagom ont... klockan 14.48 ska jag tänka lite extra på den stunden när jag fick upp min fina tjej på magen efter många timmars slit!

Mamma älskar dig och ett stort Grattis på 1-års dagen!


kvällshäng med mig själv!

Idag har jag tränat, handlat och fixat lite här hemma min darling hade städat massa både ine och ute när jag var iväg på dagen! och sen kom mamma ut och va lite hjälpande med skrutt så jag kunde fixa badrummet bla.

Nu på kvällen har jag slagit in 1-års presenten.. ska bli skoj att se om skruttan gillar den!

Nu sitter jag här med huvudvärk och funderar på att gå och sussa... har ju en låång helg framför mig! men det ska bli super kul!

imorgon blir det frukost på sängen och paket öppning!


beslutsångest!?!

har svårt att bestämma mig för hur jag ska göra ikväll... skrutten fyller ju år i morgon och det är ju faktist hennes första födelsedag!!! men samtidigt vet hon ju inte om det och hon kan ju knappast äta frukost i sängen, skulle bara betyda mer jobb för mamma!
Nu till problemet, min kära mor har sagt att hon kan ta skrutt så att vi kan städa och fixa inför kalasen i helgen, men då sover hon ju borta på sin 1års dag...suck! normalt har jag inga problem alls med att hon sover borta men just i kväll... men jag skulle kunna få så otroligt mycket gjort! jag får helt enkelt grubbla vidare under kvällen, och eftersom mannen jobbar kväll har han inget att säga till om...typ!

                                                                                  

Nu är det en snabb kaffe och sen träning som gäller och som min vapendrager på gymmet sa så har hon ju ingen brum så jag ska även hjälpa henne med divers pant och glas som fyller hennes hem! som jag sa förrut, ta ett brumkort så kan du köpa en brum sen!

                                                                          

BULLAR!

japp jag klarade vad jag hade bestämt mig för... idag blev bullarna bakade! Minimonstret (som inte har varit ett monster idag...) stal lite bulldeg och mumsade på...hoppas hon inte får ont i lilla magen nu bara, men gott tyckte hon det va iaf!



Annars har det regnat och varit riktigt grått och kallt ute idag, inge vidare alls! tur att man kan leka inne då! Idag sa skruttan Märta (mammas hund) för första gången...synd för mormor bara att hon inte säger mommo än... men det kommer nog snart...får vi hoppas!

Idag är det säsongspremiär på Grey´s... har för mig att jag redan har sett dagens avsnitt, men det visar sig väl.
Som tur är har jag ett avsnitt med 90210 som bara väntar på att bli sett...

Nu har jag bästämt hur tårtornas tårta ska se ut, det ska bli roligt att göra den... det är väl upp till bevis om det blir vackert eller inte!

Nu ska jag bänka mig framför tvn nån timme eller så!

förberedning!

Idag ska jag med stor betoning på ska! jag måste baka idag, nu har halva veckan gått och jag har inte fått ett skvatt gjort... typiskt mig!

Men idag ska jag baka bullar och sen tänker jag "fuska" och köpa kakor, jag kan inte och vill inte baka kakor... det brukar bara sluta med att de rinner ut i nån gojsig hög på plåten...goda blir de iof men man äter väl med ögonen med?!?

så dagen till är ska jag fly hem till min mor (som vanligt) och låta henne distrahera monstret en stund, och jag ska lyckas!

Åtrekommer med resultat!