Alla *******s dag?!?

Dagismötet gick bra, de hade redan tagit tag i problemet och gjort ändringar som förhoppningsvis kommer fungera nu och även fått en extra i personalen som kan hålla ögonen på bitaren. tog även upp alla andra saker som vi har reagerat på och de lyssnade och sa att de tyckte att det var bra att vi reagerade så snabbt och även kunde säga det till dem för de vill ju inte att barnen ska skada sig för att de slarvar...
så nu tar vi nya friska tag och hoppas att det ska hålla isig...annars får vi lösa problemen då...
idag är det ju den där kärleksdagen... Lars och jag var överens redan från början om att inte fira alla hjärtans dag, så det har vi aldrig gjort...vi tycker det är så mycket mysigare att visa sin kärlek vid spontana tillfällen! men hör och häpna, idag har jag fixat barnvakt och vi ska gå ut och äta mat och dricka ett glas vin alldeless ensamma...så himla mysigt!
så trotts invändningar på att det är just idag vi ska ut och mysa så ska det bli så skönt att få en kväll bara vi...sen kommer vi ju hem till våran sessa lite senare men några timmar är det bara han och jag...mys!



om sushi såg ut så här jämt så skulle till och med jag smaka...

vem ska man bli mest arg på???

Vad ska man göra? vart ska man vända sig? vem lyssnar? och framförallt...SKA DET VARA SÅ HÄR???
Leah började med inskolningen på dagis den 15 januari... två veckor senare började vi jobba som vanligt och allt var frid och fröjd... Leah älskar att leka och trivs jätte bra... min mamma hoppade in och hämtade henne efter en halvdag en två veckor in på inskolningen...då ser hon att Leah sitter själv i en matstol och äter en glass, alla andra är i rummet brevid så mamma sätter sig och pratar med Leah som är jätte glad att mormor har kommit... det tar en stund sen kommer en från personalen in och säger inte knyst...
Veckan efter hämtar jag Leah på onsdagen och får då veta att hon har råkat ut för "ett av våra bitbarn..." de visar mig ett bitmärke på hennes hand och jag säger att självklart händer sånt när det är barn det handlar om... väl hemma så ska Leah bada efter maten och då ser jag ett bitmärke som är blått och ett till som det har gått hål på...arg som ett bi ringer jag dagen efter och klargör att det här är inget jag vill ska hända igen och påpekar även att de självklart måst kolla om hon är ledsen om hon har gjort sig illa någon mer stans än det som tydligt syns!
sen går resterande vecka och Leah är sjuk så då får hon vara hemma...
Ny vecka och nya tag och igår jobbade jag halvdag och glad att få hämta min sessa redan efter lunch, kommer in och alla sitter i soffan och läser saga... då jag inte ser min lilla tjej frågar jag om de har nattat henne (fast jag sagt att hon skulle sova hemma...) men det hade de inte..."hon är här någonstans" får man till svar... jag hittar henne i målarrummet med en blyertspenna i handen  helt ensam...och så kommer en vikare in och berättar att det har hänt en liten olycka...Leah har blivit biten en gång till (2 gånger på ryggen igen) n blir jag riktigt arg och säger till henne att de måste ju förstå att det här är mitt barn och att hon är det viktigaste som finns i vårat liv och att så här kan det ju inte få vara...hon förklarar att den här pojken tycker så mycket om henne och då visar det med att bitas...jaha säger jag fortfarade jätte arg och frågar hur de kan låta sånt här hända mer än en gång... visst de kan inte se allt och vara överallt men nu får det faktiskt vara nog!
Leah är ett år och kan faktist inte klara sig själv mot en pojke på tre år och om de inte kan se till att hon är säker så kan inte vi lämna henne där något mer!
Idag lämnade Lars Leah där och pratade med personalen igen och frågade om de kunde garantera att det här inte händer igen och det kunde de ju inte så i morgon ska vi ha ett möte med dem och har de inget vettigt att erbjudas som lösning så blir det till att hitta ett nytt sätt att lösa passning av våran skatt på dagarna!
Jag blir så förbannad, man betalar dem pengar och de kan inte mer än gnälla över att de inte har tillräckligt med resurser! man gör det bästa av situationen man sitter i och de är ändå ett dagis med bättre förutsättningar än många andra!
Jag kan inte åka till jobbet om jag inte vet att Leah har det bra och som det är just nu så funkar det inte!
Nu hoppas jag på en lösning för jag vet faktiskt inte hur vi ska göra annars... vi jobbar ju båda heltid och har ingen möjlighet att dra ner på tiderna just nu... varför ska något som har gått så bra skita sig bara för att andra inte kan uppfostra sina barn!?!

Friday i´m in love!

YES! äntligen fredag! den här veckan har varit låååång! Började med att vara hemma med Leah i måndags...ett besök på vc var på sin plats men precis som vi trodde var det en virusinfektion hon har... jag började känna mig hängig i söndags och sen har det bara gått utför... men jag har lyckats jobba mig igenom hela veckan trotts feber och en droppande näsa... mindre skoj men ändå nödvändigt med läget som jag har på jobbet just nu...
men nu är det ju helg och alla planer har ställts in och vila står på schemat, ska bli så skönt så... det värsta är att det känns som att jag ska kissa på mig varje gång jag nyser...(vilket är ofta) jag köpte den där nya nässprayen som funkar mot täppt och rinn-näsa...det funkar... men jag nyser helatiden men det finns inget att snyta ut...helt galet jobbigt!

Men men nog med gnäll... jag glömde ju skriva om resan... ja vi har bokat och allt är fixat....helt underbart! 8 dagar i solen med hela tjocka släkten! det bästa är att vi kommer kunna mysa bara Lars och jag nån kväll...fördelen med att resa med mormor och morfar som mer än gärna stannar inne en kväll med busfröt! jag har redan varit på samma ställe en gång tidigare men det var så mysigt så att åka dit igen gör inget alls! nu har vi som tur är hela sommaren kvar innan vi ska iväg men vad gör det så läge man har något att längta efter!?!

Nä nu ska jag oc min dumma näsa bädda ner oss och slö glo i skvallertidningar!

dagisrutiner?

Min prinssesa har fått sin första dagissjuka...sina tre första bitmärken och en rosenrasande mamma (på dagis personalen då...)
häligt! nää verkligen inte...Leah har ju så kallad falsk-krupp och det satte igång i onsdags på kvällen samma dag som jag hämtade henne och blev informerad att hon hade blivit biten på handen av ett barn... efter middagen skulle fröken få bada och då hittade jag två bitmärken till... ett som var blått och ett som det dessutom hade gått hål på.... en upptäckt jag inte blev glad över... jag menar hur mycket ska ett barn behöva skrika innan någon i personalen reagerar...??? pga nattens andningsbesvär fick Leah stanna hemma på torsdagen och stål-mormor fick rycka in som barnvakt! jag fick chansen att ringa dagis och ta tag i betten direkt och de förstod att jag var arg och besviken....vilket var skönt för jag hade inte accepterat några försvarstal just då!
på fredagen fick stål-mormor rycka in igen (eftersom vi båda har knasjobb som inte tål att man är hemma...)
idag har vi båda jobbat och vem tog leah...jo mormor...min älskade mamma!
men nu får det vara nog...imorgon ska jag försöka få en tid hos vårdcentralen för att kolla om hon har fått öroninflamation, det verkar som nått sånt för hon går å lägger huvudet på sned hela tiden...vi får väl se!
så i morgon ska jag faktist vara hemma... vilket kanske är bra för jag har feberärk i kroppen och det kliar i hela bröstet... får väl se om ja änns kan ta mig upp i morgon...tur att det är så lätt att vila med en 1-åring hemma....