fullt ös...

jag har visst blivit sämst på att blogga...hmmm jaja så är det när man har massa annat att göra...som att läsa spännade böcker till exempel!
Ihelgen har vi haft fullt upp! kalas, shopping och stockholmstripp..blev inte många lugna minuter men det får man leva med!
ilördags brummade guldisen med mig och förken sundström till metropolen hälleforsnäs för ett besök på lager 157... mycket trevligt! jag hittade inte så mycket som jag hade hoppats på men lite nytt blev det iaf... jeans, linnen och koftor...lite basplagg helt enkelt, Leah fick strumpor och ett knallrosa regnställ...ett sånt so jag hade älskat när jag var liten men nu är lite mer tveksam till... men vad gör man när alternativet är ett snorgrönt som lyser mer än allt annat!?! så ett rosa fick det bli! skulle ha köpt en ny vinterjacka oxå men hittade ingen i hennes storlek... men har vi tur blir det vår snart! haha!
sen blev det kalas dags i orsökna men smörgåstårta och rockband...Leah dansade så hon var helt svettig och alla var helt övertygad om att hon kommer bli en tuff rockers!
söndagen åkte vi till storstan för ett besök hos min faster och min sommarlovsfirande kusin..ja det är sommar i australien...
kramkalas och fågelmatning och en godmiddag sen bar det av hemmåt...nu var leah trött efter en heldag med 15 minuters sömn, så från bromma till eskilstuna hade vi en liten tjej som skrek sig hes...en mamma som blev knäpp på allt skrik och en pappa som försökte köra bil i en dimma liknande tomtegröt.... behöver jag säga att alla var glada över att vara hemma tillslut!?!
nu sitter jag och Lars och diskuterar om vi inte ska fira våran årsdag med lite sol och värme!


det går bra nu!

I morgon har min lilla skrutt varit dagisbarn i en hel vecka.... idag var det premiär att bli lämnad ensam oxå... det gick hur bra somhelst...pappa fick springa efter henne för att visa att han skulle gå och det struntade hon helt i... sen gick timmarn på dagis bra en liten krokodiltår fällde hon när en annan pappa kom och alla barnen ropade att "det kommer en pappa" då ropade Leah på sin pappa och blev lite ledsen när hon insåg att det var ju Hugos pappa och inte hennes...men det höll i sig i ungefär 10 sekunder så jag tror inte man kan räknad ett som ett nederlag...
Imorgon ska hon få mumsa lunch med de andra barnen, och sen får hon leka med mormor och vovvarna tills mamma slutar jobba, det tror jag både mormor och Leah uppskattar!
Helgen gick fort som vanligt och nu är man tillbaka på jobbet... ganska skönt faktist..tror jag är en arbetsmänniska...jag har så otroligt lätt för att bara vara lat och slö och då får man ju inte mycket gjort, men på jobbet kör man på i 110 dagarna i enda... så skönt så!
Nu sover lillan och Lars är inne i stan och grejjar så jag ska gosa ner mig i soffan och titta på lite serier och sen gå up och läsa min bok....så skönt så!

i helgen har jag allt en shopping date...längtar redan!


Välkommen Leah med familj...

Efter en lång...eller kort kanske?!? helg har vi väl någotsånär börjat återhämta oss från vinterkräksjukan! Det började ju så fint i torsdagskväll med Lars spring till toan som sen höll i sig ett bra tag ocg på lördagen var det Leahs tur... hon vaknade och kräktes på kvällen och var sen igång ett par timmar... men va imponerad jag blev...en anna är ju den ynkligaste i världen när man kräks men hon lekte mellan kräkningarna och var hur glad som helst... sen på söndag kvällen var det min tur att bo inne på toaletten hela natten... nu har Lars fått tillbaka sin matlust och Leah äter nästan halva portioner iaf, så nu är det är bara jag som inte klara av att få i mig något fortfaranade...jag försökte äta i går och mådde sen illa hela natten... och pricken över i va att Leah vaknade klockan 4 och totalvägrade somna om så efter en timmes bök gick min underbara Lars upp med henne och jag masade mig upp nån timme senare för idag började ju Leah på dagis!
Lagom till det var dags att sätta sig i bilen och åka iväg till förskolan var ju självklart Leah så trött så hon nästan såg dubbelt... men det var bara att åka iväg... sagt och gjort och när vi kom fram och jag knappt hade klätt av Leah så kom en hel drös med barn som ville hälsa henne välkommen med kramar och klappar på kinden... så gulligt så!
Efter att lutten fick se en bil på golvet så såg jag inte henne mer...snälla dagispersonalen skulle visa henne vart jag satt men det var ju inte så viktigt...av en slump såg hon mig två gånger under den timmen vi var där och då kom hon fram och sa hej men mer än så var det inte... sen när det var dags att åka hem så gömde hon sig bakom benet på "dagistanten" och ville inte följa med..haha precis som jag trodde!
imorgon ska vi får vara med på ute leken på förmiddagen och det tror jag Leah kommer tycka är kul!




inställt!

jaha då var det kört... Lars bror gifter sig i morgon och vi har fixat nya fina kläder till hela familjen och sett fram emot det... men igår när jag kom ut från gymmet hade jag missade samtal och sms hemmifrån där det stod att jag skulle snabba mig hem... sagt och gjort...gasen i botten och väl hemma möter jag en likblek Lars som rusar upp till toaletten och så fortsatte kvällen...och natten för stackarn, även på morgonen var det illa, sen fick han äntligen sova nån timme och efter det har det lugnat ner sig, men magen är fortfarande dum... så det blir inget bröllop för oss i morgon. vi vågar inte åka ifall jag eller Leah är smittade och det skulle bryta ut och sen vill vi ju absolut inte smitta ner någon annan heller...
jag får se om jag vågar mig ut i morgon med pluttan, det känns så elakt att sitta hemma med henne när hon inte är dålig men samtidigt vill man vara säker på att hon inte är sjuk heller.. vi får väl se... skulle va skönt för både henne och mig att bli lite rastade i morgon iaf... på ett eller annat sätt!

YES!



Det här med diverse uppehåll har aldrig varit min grej... jag menar när det är jul eller påsk eller vad det nu kan vara är ju faktist den enda tiden man verkligen har tid att kuraihop i soffan under filt och verkligen njuta till fullo av alla underbara serier... men näää då ska det var upphåll i en månade eller så... mycket dåligt enligt mig!
men nu är de äntligen tillbaka... och med ett spännade startläge dessutom! nu hopas jag bara att jag kan klara mig en stund för det blir så mycket roligare att titta om man väntar en extra vecka eller så...man vill ju se fler avsnitt på en gång ju! men det finns faktist inte mycket som slår att drömma sig bort i den perfekt problemfyllda amerikanska ungdomsvärlden för en timme eller två efter att man har nattat sessan och har en stressig arbetsdag bakom sig...
kalla mig töntig....jag bryr mig faktist inte... det är mitt liv och jag älskar det!

välkommen till min värld...

Någon form av magåkomma blev det... Leah kräktes i morse så det blev premiär för mig att VAB:a idag... spännande...haha men tur verkar vi ha haft för efter en gång så kom det inget mer så imorgon blir det jobb som vanligt! trotts den röda dagen visserligen...men dubbelt betalt och en kompdag gör ju att det inte känns så jobbigt....

jag känner mig ganska nöjd med dagen endå...har iaf lyckats färga håret...något jag gör allt för sällan men vad jag kunde se så blev det iaf helt ok... så skönt att slippa se den hemska utväxten!
Så nu hoppas jag bara att de hemska tonårsfinnarna som ploppade fram under helgens mens försvinner så man slipper se ut som 14 på bröllopet! jag trodde att man slapp sånt när man snart var 26år... men men vissa saker förändras visst aldrig!

Fick även nys om att jag kanske får en ny arbetskamrat.... det hoppas jag på...skulle va skoj! men jag hoppas hon vet vad hon har gett sig in i...haha!

Nu ska jag ut och frysa lite sen ska jag nog krypa ner i sängen med min rosakompis...



nattinatt!

söndagsshopping!

Idag hade vi inte så många alternativ till aktiviteter med tanke på kylan ute... så efter att jag hade avklarat mina timmar på jobbet åkte jag hem och hämtade min familj och så rullade vi tunapark för lite söndagsshopping... eftersom vi inte har någon morgontidning eller liknande hade vi så klart ingen aning om att Idolvinnaren och nån mer gästade staden dagen till ära och möttes därav en full parkering...och jag menar, hur många platser finns det inte där ute!?! men efter lite snurrande hittade vi iaf en plats.... väl inne så skulle jag klä av Leah alla vinterkläder och då hörs ett gällt skrik av ex antal småflickor....fortfarande fattade vi inte alls vad som försegick... men mycket folk var det iaf.... men Leah var nöjd så då var vi nöjda... in på brothers som var målet för dagen... eftersom vi ska på fler än ett bröllop i år så tyckte vi att det var läge för Lars att inhandla en kostym... vi hittade en super fin sådan och efter prövning med både skjorta och slips inhandlades hela paketet....men oj så dyrt det blev.... men men nu får vi hopas den passar resten av livet... sen tyckte vi det var läge att äta något.... så vi begav oss mot matplatsen.... men där tog det stopp! det var en ringlande kö och mitt i kaoset satt de stackars idolerna bland ett hav att skrikande små tjejer.... vi gav upp planerna om att hitta en sittplats och gick in på stadium och hittade en vinteroverall till Leah som hon kan ha nästa vinter... alltid bra att vara förutseende med sådant!
sen åkte vi och köpte mat och åkte vidare till Lars föräldrar och åt och Leah fick plaska i badkaret och då var hon nöjdare än nöjdast... efteråt passade Leah på att springa runt i bara blöjan (sånt kan man inte göra hemma när mamma och pappa är snåla med värmen...haha) sen upptäckte jag att det var nått kladd på golvet..och lite här och där... det var en överfull blöja som läckte! så en snabb insatts av oss alla krävdes... sen blev det en avduschning ännu en gång och nu håller vi tummarna för att det var en engångshändelse....känner inte för att få någon version av mag/kräksjukor...
måste säga att kylan har en mysfaktor med sig iaf... vi eldar som tokar här hemma men det är faktist riktigt mysigt och luktar så gott... och med tanke på hur snygg min darling blev i sin fina kostym så blir man nästan lite pirrig i mörkret...vem kunde tro det efter nästan fem år tillsammans!


kvällstankar...

då var 2009 här och jag hoppas dett blir ett bra år! fast det tror jag nog att det blir... vi har bröllop att närvasra vid vid två tillfällen..ett nästa helg och det andra kommer i sommar.. det ska bli mysigt! fast jag ä ju lite orolig över hur det ska gå att få pratkvarnen att var något sådär tyst...hmmm men som tur är så är det fler barn i samma åldrar so kommer närvara vid båda tillfällena, så det ska nog gå bra... vi tänkte köra med taktiken att sätta oss långt bak så att man kan smyga iväg med busfröt om det behövs...

vi hade en jätte trevlig nyårsafton med god mat och mycket mys! det kommer vi säkert göra om fler gånger i år...fast med lite mindre mängder av goda drycker då kanske...haha
Leah som var hemma med mormor och morfar passade på att utnyttja situationen till max och var vaken till halv elva... men som tur var så var hon då så trött att när raketerna satte igång sov hon som en stock...

snart är det dags för inskolning för oss i familjen oxå... det ser jag fram emot.... men jag hoppas bara att de värsta influensorna har sprungit bort så vi slipper dem... men jag har sagt att så länge vi slipper magsjukor är jag hur nöjd som helst!

nu ska det även börja bli lite lugnare på jobbet...något som är riktigt behövligt, men samtidigt har man vant sig vid ett högt tempo och dagarna känns så mycket längre nu nr man inte måste stressa i 120 hela dagarna... men det är kanske lite mer hälsosamt iaf...

kvällen har spenderats med monopolspelande och mycket skratt och även en stor del ilska....Lars var överlägsen...suck! nu kommer man väl får höra det ett bra tag framöver... men kul är det!